Kortrijk Xpo, 21 & 22 oktober 2021

Exposities 2019

THE ART OF UPCYCLING by OCEAN SOLE

Stel je eens voor: een strand in Kenia, wit zand en blauwe golven. De zon schijnt neer op dat wat de golven achterlaten. Zeewier, schelpen en heel iets anders. Iets wat daar niet thuishoort, een teenslipper. Sterker nog, het hele strand is bezaaid met teenslippers!

Een groot gedeelte van de wereldbevolking loopt op teenslippers. Dit schoeisel is goedkoop in aanschaf, maar niet duurzaam in gebruik. Dit in combinatie met een onderontwikkeld afvalverwerking-systeem zorgt ervoor dat in ontwikkelingslanden de teenslippers in de natuur en uiteindelijk in de oceanen terecht komen. Gepassioneerd door de oceanen en zich bewust van het belang van ecosystemen, tackelt het Keniaanse Ocean Sole dit probleem.

De aangespoelde teenslippers worden verzameld, schoongemaakt en verlijmt. Vervolgens verwerkt het creatieve team van ambachtslieden de teenslippers tot de kleurrijke dieren. Drie lokale én mondiale problemen worden aangepakt: het voorkomt en verhelpt vervuiling van land en zee door de plastics, het creëert werkgelegenheid én het beperkt houtkap voor houtkunstwerken. De inspirerende kunstwerken van Ocean Sole vertellen een bijzonder verhaal, ‘The Art of Upcycling’. De broers Nicholas en Michael (Nic&Mic) zijn sinds 2014 de Europese partner voor de kleurrijke slipperkunst.

https://www.nicmic.nl/nl/ocean-sole-8613539/how-its-made-ocean-sole/ 

Terug naar overzicht

Andere edities 

A@W Brussels

9 & 10 juni 2021

Andere landen

Join the conversation #ATWBE

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan

Online Product Directory

Mediapartner

Sponsors 2021