Kortrijk Xpo, 6 - 7 mei 2021

Randmanifestaties en seminars 2019

Datum:
donderdag 9 mei 2019

Uur:
18:00 - 19:00

Locatie:
seminar room

Filip Canfyn

Eren & Citeren

Filip Canfyn, columnist van architectura.be, heeft een nieuw boek klaar dat in avant-première zal voorgesteld worden op Architect@work. Niet zomaar een boek. In Eren & Citeren neemt Filip Canfyn ons mee doorheen 150 jaar Belgische architectuur. Hij ging op zoek naar de meest relevante architecten die niet alleen een mooi oeuvre nagelaten hebben, maar die vooral ook iets te zeggen hadden. Zonder meer verplichte lectuur voor elke architect(uurliefhebber).
“Architectuur moet passen als een handschoen.” “De urbanist is een altruïst, de publieke opinie is een egoïst.” Het eerste citaat is van Paul Robbrecht, het tweede van Gaston Eysselinck. Samen met 19 andere Belgische architecten spelen zij de hoofdrol in het nieuwste boek van Filip Canfyn. Wat deze architecten verbindt, is dat zij niet alleen interessante projecten hebben nagelaten, maar vooral ook dat ze een uitgesproken mening hadden over maatschappij en architectuur. En het is die visie die Filip Canfyn graag met de lezer wil delen in zijn nieuwste boek. Wie de columns van Filip Canfyn leest op architectura.be, weet dat Filip in tegenstelling tot veel architectuurrecensenten zichzelf en de architecten niet te zeer au sérieux neemt en op trefzekere en laagdrempelige en amusante wijze de Belgische architectuur en architecten op de korrel neemt.
Behalve Robbrecht en Eysselinck passeren onder meer ook Victor Horta, Leon Stynen, Juliaan Lampens, bOb Van Reeth, Jo Crepain, Luc Deleu en Leo van Broeck de revue.
Het boek zal in avant-première voorgesteld worden op ARCHITECT@WORK.

Gratis exemplaren op A@W

Het boek zal in avant-première voorgesteld worden op A@W. Architecten die zich inschrijven voor A@W, kunnen ook aangeven dat ze een gratis exemplaar wensen van het boek. Als ze bij de gelukkigen zijn, mogen ze hun boek gaan afhalen bij één van de sponsors.

www.architectura.be 

Sponsors:

ABET LOGO   DELABIE LOGO 

KUBUS LOGO   RENSON LOGO 

REYNAERS LOGO

Terug naar overzicht

Andere edities 

A@W Brussels

13 & 14 mei 2020

Andere landen

Join the conversation #ATWBE

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan

Online Product Directory

Mediapartner

Mediasponsor

Sponsors 2019