Kortrijk Xpo, 6 - 7 mei 2021

Randmanifestaties en seminars 2019

Datum:
vrijdag 10 mei 2019

Uur:
16:00 - 17:00

Locatie:
seminar room

Gorduna

Wij her(be)stemmen het erfgoed

Gorduna vzw is een sectororganisatie van architecten die professioneel actief zijn in de conservatie en de restauratie van gebouwd erfgoed.

Erfgoedgebouwen zijn een uitmuntend voorbeeld van circulair bouwen, wat meer het uitgangspunt moet worden van duurzaam bouwen. Bij onderhoud en restauratie wordt er over gewaakt dat materialen en technieken worden toegepast die deze kwaliteit en duurzaamheid blijven garanderen.

Kwaliteit in de restauratie steunt enerzijds op innovaties en onderzoek en anderzijds op hoog gekwalificeerd vakmanschap. Werken aan onroerend erfgoed is arbeidsintensief en steunt meer dan andere bouwsectoren op lokale arbeidskracht. Op die manier wordt ook het voortbestaan van bouwambachten en tradities verzekerd.

Men moet daarom de ambitie blijven hebben om de kwaliteit van de onroerende erfgoedzorg hoog te houden.

Daarin past niet enkel de restauratie van het beschermd erfgoed, maar ook de aanpak van het historisch stedelijk weefsel of grotere erfgoedgehelen.

In de presentatie worden daarom een aantal sprekende voorbeelden getoond waarin wordt aangetoond dat restauratiearchitecten in projecten van her- en nevenbestemmingen de aangewezen partners zijn om mee samen te werken.

Hun kennis van en ervaring met waardevol erfgoed zorgt voor nieuwe invalshoeken en een dynamische insteek.

www.gorduna.be

Terug naar overzicht

Andere edities 

A@W Brussels

13 & 14 mei 2020

Andere landen

Join the conversation #ATWBE

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan

Online Product Directory

Mediapartner

Mediasponsor

Sponsors 2019