Kortrijk Xpo, 9 - 10 mei 2019

Randmanifestaties en seminars 2017

ART by William SWEETLOVE

William SWEETLOVE werd geboren in 1949 in een Engels gezin en begon zijn artistieke loopbaan met het creëren van zijn eigen fossielen.

In 1997 zal zijn ontmoeting met de Cracking Art Group bepalend zijn voor zijn verdere carrière en hem tevens aanzetten tot een sterk engagement voor het milieu.

In zijn talrijke assemblages, installaties en creaties stelt SWEETLOVE de wereld rondom hem in vraag en tracht hij de mensen te doen nadenken over wat ze de planeet allemaal aandoen en waarom ze de toekomst ervan op het spel zetten. Hij maakt gebruik van synthetisch materiaal dat uitsluitend recycleerbaar is. 

SWEETLOVE heeft een voorkeur voor plastic dat ontstaat door de thermochemische reactie van een bepaald soort olie en waarmee hij de natuur als het ware kan omvormen tot kunst.

Sinds 1975 brengt hij tentoonstellingen overal ter wereld.

William SWEETLOVE heeft een ietwat aparte plaats in de hedendaagse kunstwereld. Hij houdt immers erg veel van humor en van ironie. Bovendien heeft hij een nogal poëtische opvatting van de wereld en heeft hij een eigen en actuele kijk op het zogenaamde traditionele, klassieke en burgerlijke thema van de dode natuur.

De boodschap die hij brengt is erg diepzinnig en brengt ook nieuwe accenten. De fonkelende kleuren, aantrekkelijke vormen en aanlokkelijke “schotels” brengen zijn boodschap tot in het hart van het heersende denken. Een prachtig (soms subtiel) beeldhouwwerk dat gebaseerd is op recente gebeurtenissen (dioxinecrisis, hormonenmaffia, gekkekoeienziekte en opkomst van de biotechnologie) legt de nadruk op het gevaar dat sommige producten voor de mensheid kunnen betekenen. Hij heeft ook een grote passie voor het klonen van mensen en van dieren, hetgeen reeds geleid heeft tot een authentiek “bestiarium”.

Terug naar overzicht

Andere landen

Join the conversation #ATWBE

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan

Online Product Directory

Media