Kortrijk Xpo
15 & 16 mei 2025

Exposities en seminars 2023

Datum:
vrijdag 12 mei 2023

Uur:
16:00 - 17:00

Skins in Extreme Environments

Xavier De Kestelier – global Head of Design at Hassell

Xavier De Kestelier heeft samen met zijn Design Innovation Team bij Hassell architectonische oplossingen gecreëerd voor enkele van 's werelds meest extreme omgevingen. Deze variëren van Zwitserse gletsjers en vluchtelingenkampen in Noord-Oeganda tot de maan en Mars. Elke omgeving vraagt om aangepaste gebouwhuiden om diverse omgevingsfactoren aan te pakken.

In Oeganda koelen lichtgewicht daken gemeenschapsgebouwen, terwijl op Zwitserse gletsjers 3D-geprinte plastic ribben sneeuw verzamelen voor isolatie. Op de maan en Mars beschermen grote schaalstructuren de astronauten tegen straling. Het team ontwerpt koolstofarme gebouwhuiden die de interne omgeving efficiënt reguleren en het energieverbruik minimaliseren.

Xavier en zijn team zijn een voorbeeld van innovatief ontwerp en laten zien hoe architectuur zich kan aanpassen aan de unieke uitdagingen van extreme omgevingen en toch duurzaam en energiebewust kan blijven. Hun werk toont het potentieel van menselijke vindingrijkheid en veerkracht bij tegenslagen.

www.hassellstudio.com 

Seminar in het Engels

Terug naar overzicht

Andere edities 

A@W Brussels

29 & 30 mei 2024

Andere landen

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media

 

 

 

 

 

Sponsors 2023