Kortrijk Xpo
15 & 16 mei 2025

Nieuws

11de editie ARCHITECT@WORK Kortrijk (11-12 mei 2023) breekt alle records

23 mei 2023

De beste editie ooit. Met deze vier woorden kunnen we de op vrijdagavond 12 mei afgesloten 11de editie van ARCHITECT@WORK Kortrijk kort maar krachtig omschrijven.

Exact 20 jaar nadat dit event zijn eerste optreden vierde in de hallen van Kortrijk Xpo trokken de 292 exposanten, het conceptevent met dit jaar als thema ‘Super Skin’ en de diverse randmanifestaties en seminars meer bezoekers dan ooit richting de vertrouwde hallen 4 en 5.

Meer info

11de editie staat volledig op punt

19 april 2023

De allerlaatste details voor de eerstvolgende editie van ARCHITECT@WORK Kortrijk staan op punt. Op donderdag 11 en vrijdag 12 mei heeft de 11de editie van dit event bijzonder veel te bieden. Onder het thema ‘Super Skin’ maakt de bezoeker kennis met een boeiend, veelzijdig en actueel thema.

Meer info

ARCHITECT@WORK Kortrijk focust op Super Skin

14 maart 2023

Op 11 en 12 mei opent ARCHITECT@WORK opnieuw de deuren in Kortrijk Xpo. In 2003 begon het bloeiende verhaal van dit unieke, internationale sectorgebeuren precies daar. Nu, 20 jaar later, is Kortrijk aan zijn 11de editie toe. Met ‘Super Skin’ staat ook dit keer een boeiend, veelzijdig en actueel thema centraal.

Meer info

Nieuwe thema ARCHITECT@WORK wordt… Super Skin

17 november 2022

Het nieuwe thema voor de volgende editie van ARCHITECT@WORK Kortrijk (donderdag 11 en vrijdag 12 mei 2023) ligt vast. Na rijp beraad met het comité loopt de eerstvolgende Belgische editie van het event onder de header ‘Super Skin’.

Meer info

ARCHITECT@WORK Kortrijk en Brussel keren terug naar vertrouwde meimaand, lancering Kortrijk officieel gestart

6 september 2022

De voorbereiding van de eerstvolgende editie van ARCHITECT@WORK Kortrijk ging officieel van start. ARCHITECT@WORK Kortrijk keert terug naar de normale organisatiemaand en zal plaatsvinden op 11 en 12 mei 2023. De conclusie na ARCHITECT@WORK Kortrijk van 2021 kon niet duidelijker zijn want alle verwachtingen van deze tiende jubileumeditie werden overtroffen! De cijfers lieten zien dat er, zelfs nog iets meer bezoekers opdaagden dan bij de vorige, pre-corona editie (die al een recordcijfer neerzette). Het bewees hoezeer er gesnakt werd naar hernieuwd face-to-face contact en hoe de voorschrijver nood heeft aan veel meer dan louter online informatie.

Meer info

Eerste editie van ARCHITECT@WORK Brussel wordt Future-Proof

9 februari 2022

Elke ARCHITECT@WORK wordt georganiseerd onder een vast thema en dat wordt niet anders voor de allereerste editie van het event in Brussel, dat door de pandemie twee jaar later plaatsvindt dan oorspronkelijk gepland. Op 1 en 2 juni 2022 staat in Tour & Taxis voor de bezoekende (interieur)architecten ‘Future-Proof’ centraal.

Future-Proof past perfect in een tijdperk waarin verandering gemeten wordt in seconden en waarbij men steeds nadrukkelijker wil dat architecten en ontwerpers projecten met een lange levensduur voorstellen. Onder dit thema wil men vakmensen demonstreren hoe ze het voortouw kunnen nemen als het gaat om het toekomstbestendig maken van projecten. 

Meer info

ARCHITECT@WORK Kortrijk overtreft alle verwachtingen

3 november 2021

De conclusie na ARCHITECT@WORK Kortrijk van 21 en 22 oktober kan niet duidelijker zijn: alle verwachtingen voor deze tiende jubileumeditie werden overtroffen! De cijfers laten zien dat er, zeker de eerste dag, zelfs nog iets meer bezoekers opdaagden dan bij de vorige, pre-corona editie (die al een recordcijfer neerzette) en dat het ook op vrijdag bijzonder druk was. Het bewijst hoezeer er gesnakt werd naar hernieuwd face-to-face contact en hoe de voorschrijver nood heeft aan veel meer dan louter online informatie.

Meer info

Tiende editie in het teken van ‘Healthy Materials’

11 oktober 2021

Op donderdag 21 en vrijdag 22 oktober vindt de tiende editie van ARCHITECT@WORK Kortrijk plaats. Dit vooral op (interieur)architecten gerichte event loopt onder het thema ‘Healthy Materials’, waarbij de focus niet enkel ligt op het materiaal en de productie ervan, maar ook op alle processen die een product doorloopt.

Meer info

Licht voor ARCHITECT@WORK Kortrijk op 21 en 22 oktober staat op groen

19 mei 2021

Uitkijken naar face-to-face contact tijdens live georganiseerde ARCHITECT@WORK

Op 11 mei bevestigde de Veiligheidsraad waar velen reikhalzend naar uitkeken: de officiële toestemming om beurzen opnieuw te mogen herorganiseren vanaf 30 juli is een feit. Dit betekent dat we officieel kunnen bevestigen dat de 10de editie van ARCHITECT@WORK Kortrijk zal plaatsvinden op 21 en 22 oktober, 2021.

 

Focus on ‘Healthy Materials’

Kortrijk Xpo is druk bezig met de invulling van de laatste inhoudelijke details, maar wel liggen al heel wat zaken vast voor deze historische editie. Het belangrijkste daarbij is het thema, de kapstok van élke ARCHITECT@WORK. In oktober wordt dit ‘Healthy Materials’, waarbij de focus niet enkel ligt op het materiaal en de productie ervan, maar ook op alle processen die een product doorloopt. Dit van bij de ontwikkeling, tot en met het recyclen en de impact op mens en milieu. Het komt er op neer dat er een relevant overzicht zal worden gegeven van dé megatrend van deze tijden, gericht op zowel de (interieur)architect en de voorschrijver.

 

ARCHITECT@WORK Brussel: 1 en 2 juni 2022

Eveneens te noteren in de agenda: de editie in Kortrijk wordt in de nabije toekomst niet de enige afspraak op de kalender in eigen land. Na diverse keren noodgedwongen uitstellen vindt op 1 en 2 juni 2021 ook de allereerste editie plaats van ARCHITECT@WORK Brussel, dit op de prestigieuze site van ‘Tour & Taxis’.

Meer info

1ste editie ARCHITECT@WORK in de Europese hoofdstad

10 juli 2019

ARCHITECT@WORK wordt inmiddels in 15 landen en 30 steden georganiseerd. Gezien de internationale groei is het een logische stap om ook de Europese hoofdstad op de A@W-kaart te zetten. ARCHITECT@WORK zal vanaf 2020 tweejaarlijks Tour & Taxis in Brussel aandoen, afwisselend met de editie in Kortrijk.

 

Foto: © Tour & Taxis

Meer info

100ste editie ARCHITECT@WORK in Kortrijk breekt alle records

17 mei 2019

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei was het feest in Kortrijk Xpo. Toen immers vond, uitgerekend in thuisstad Kortrijk, de honderdste editie plaats van dit totaalconcept dat niet enkel Europa, maar zelfs daarbuiten steeds verder zijn vleugels uitslaat.


Er werd reikhalzend uitgekeken naar wat deze feesteditie zou brengen maar het eindresultaat oversteeg zelfs nog de stoutste verwachtingen. Vooral tijdens de eerste dag werd een fenomenale stijging neergezet: +17,5% in vergelijking met de vorige editie in Kortrijk van twee jaar geleden. Met daarna op vrijdag een gelijk resultaat als in 2017. Een en ander betekent dat er afgeklokt werd op 6.017 unieke bezoekers waarmee een ‘all time’ record is gevestigd.

Meer info

Volg ARCHITECT@WORK op Instagram!

10 januari 2017

Benieuwd waar onze teams dagelijks mee in de weer zijn? Zin om de sfeer op een bepaalde editie op te snuiven? Enthousiast om zelf content te posten over ARCHITECT@WORK?

Het kan voortaan allemaal! Volg onze Instagram account en laat je onderdompelen in onze wereld.

@architect_at_work

Meer info

In memoriam: Chris Vantornout

11 april 2016

Het is onze trieste plicht om onwezenlijk nieuws te melden. Het afgelopen weekend overleed  Chris Vantornout, zaakvoerder van het in Gent gevestigde Lineos ontwerpbureau. Chris is al vele jaren nauw betrokken bij de diverse edities van ARCHITECT@WORK en maakte deel uit van Creative Fo(u)r, de groep van vier interieurarchitecten die het standenconcept ontwikkelde.

Met Chris moeten wij veel te vroeg afscheid nemen van iemand die door de jaren heen een hechte vriend werd van het voltallige team. Bij deze wensen bieden wij Chris’ familie en nabestaanden onze innige deelneming aan.  Rust zacht, Chris, en dankjewel voor de talrijke mooie momenten die we samen mochten delen.

Meer info

A@W Kortrijk lost verwachtingen volledig in

13 mei 2015

De afgelopen editie van ARCHITECT@WORK  in Kortrijk eind april heeft de verwachtingen ruimschoots ingelost. Tijdens de beide beursdagen daagden  5353 voorschrijvers op, dit evenaart het aantal van de vorige editie twee jaar geleden. Wat vooral opviel, was...

Meer info

Een gloednieuwe website voor ARCHITECT@WORK!

13 april 2015

De grootste en meest bekende editie van ARCHITECT@WORK opent binnen tweetal weken opnieuw haar deuren...

Meer info

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media

 

 

 

 

 

Sponsors 2023