Kortrijk Xpo
15 & 16 mei 2025

A@W Newsletter

Slimme toegangscontrole, ideaal toegangsbeheer

15 april 2021

Als eigenaar van een gebouw wil je op een zo eenvoudig mogelijke manier weten wie er binnen en buiten stapt. Hiervoor is een toegangscontrolesysteem, dat maximaal flexibel is en dat gebruikt kan worden met zo minimaal mogelijk poespas, zo goed als een must geworden.

 

 

In dit verband biedt exivo van dormakaba een bijzonder innovatieve oplossing, die vanop afstand beheerd en bediend kan worden. Voorbeelden daarvan vinden we onder meer bij de oplevering van het co-workingproject Palazzo in Brussel en diverse Belgische afdelingen van De Vlier Retail Development, met retailparken onder het concept Frun®Shopping in onder andere Izegem, Bertrix, Wetteren, Oudenaarde, Auvelais, Nancy en Perpignan.

 

Wisselende bezetting


“De hedendaagse gebruiker wil totaal gebruiksgemak. Dat is precies wat exivo kan bieden”, getuigt Antony Vandeplas, hoofd van de afdeling Marketing en Communicatie bij dormakaba. “Neem nu het voorbeeld van Palazzo. Dit is een interessant voorbeeld van een plaats waar de bezetting continu wijzigt en waar je moet op inspelen. Mensen lopen binnen en buiten, zelfs een technicus kan al eens een werkje moeten uitvoeren als je er niet bent.”

 

 

“Exivo was voor Palazzo het geknipte systeem omdat bezoekers zowel via de cloud als via hun telefoon toegang krijgen tot de co-working locatie, zonder dat er lokaal iemand aanwezig hoeft te zijn. Dit moet je dus niet zien als een product, wel als een oplossing voor toegangsbeheer en toegangscontrole via de cloud.”

 

Geregistreerde gebruikers


Exivo werkt via een app op de smartphone van de gebruiker. Via de exivo API kan je  ook een integratie tot stand brengen met een ander softwarepakket, zodanig dat alles volledig kan beheerd worden door onder andere éénzelfde app of platform (reservatieplatformen, smart home & building, bezoekers- en parkingbeheer).

 

 

“Hiermee geef je geregistreerde gebruikers toegang”, besluit onze gesprekspartner. “Dit is natuurlijk zeer handig voor co-working, co-living of co-locatie toepassingen, maar kan ook voor omgevingen als scholen, ziekenhuizen of kantoren zeer waardevol zijn. Grenzen zijn er eigenlijk niet, omdat dit systeem dezelfde hoofddoelstelling vooropstelt: wat je ook installeert, gebeurt zonder uitzondering op maat van zowel de beheerder als de gebruiker.”

 

Alle foto's: © dormakaba 


www.dormakaba.com
 

Slimme toegangscontrole, ideaal toegangsbeheer
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier! 

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan