Kortrijk Xpo
15 & 16 mei 2025

A@W Newsletter

Vloerbekleding stimuleert de grijze hersencellen

14 oktober 2021

Bij de inrichting van openbare ruimtes gaat dikwijls veel meer aandacht naar de technische prestaties van de vloerbekleding dan naar het esthetische uitzicht ervan. In dit verband vormt de nieuw ingerichte kantoorruimte van de firma Solweig, een architectenbureau in de Franse gemeente Sannois in het departement Val-d'Oise (regio Île-de-France), een zeer stevige uitzondering op de regel. 


In deze kantoorruimte werd Signal, één van de zes gloednieuwe motieven van de collectie Grey Matter geïnstalleerd. Grey Matter is net gelanceerd door de Franse firma Balsan (uit de regio Berry), een specialist in textielvloerbekledingen in tegels, vloerdelen en LVT, voor zowel private als openbare ruimtes.

 

Grey Matter perfecte kantooroplossing


“We kozen voor deze oplossing omdat we in het verleden al werkten met Balsan en weten dat dit een bedrijf is dat functionaliteit en esthetiek perfect met elkaar weet te rijmen”, vertelt een woordvoerder bij Solweig. “Toen we Grey Matter ontdekten, hoefden we niet overtuigd te worden om er onze kantoren mee uit te rusten. Deze collectie verbindt esthetiek met de hoogste eisen die je maar aan een vloerbekleding kunt stellen.”

 

Bekijken we Grey Matter specifiek, dan zien we hoe deze collectie met witte, grijze en zwarte tonen uiteenvalt in zes motieven, bestaande uit vier tegels en twee vloerdelen. De naam van de reeks is daarbij niet zomaar lukraak gekozen. Dit product is in de allereerste plaats bestemd voor plaatsen waar men volop een beroep doet op de ‘grijze hersencellen’: werkruimtes dus.


  CYP-Colorpoint technologie


Wat de collectie speciaal maakt, is dat Grey Matter profiteert van de allernieuwste CYP-Colorpoint technologie, die onbeperkte creativiteit, extreme finesse en uitzonderlijke robuustheid combineert. Hij is ook uitgerust met een versterkte geluidsabsorberende onderlaag (NRB) die het ideale akoestische comfort biedt voor het werken in open ruimten.

 

“Via Grey Matter creëren we werk- en co-working ruimtes die het brein een creatieve energieboost bezorgen”, reageert men bij Balsan. “Daarbij kunnen verschillende patronen geassembleerd, samengesteld, gemixt en gematcht worden met het speciale Rigid Clic acoustic LVT-gamma, alsook met andere Balsan-kwaliteiten voor het leggen van kleurrijke accenten.”

 

 

Voor de liefhebbers van cijfers nog dit. De versterkte geluidsisolatie van de NRB-onderlaag pakt uit met een geluidsabsorptie van 0,35. Daarnaast is er een verbeterde helderheid (LRV > 20) voor alle motieven in beige. Bij Grey Matter wordt een in de massa geverfd garen gebruikt dat voor 75% gerecycled is, wat de ecologische voetafdruk van de collectie verkleint.  

 


© alle foto's: Balsan
www.balsan.com

Vloerbekleding stimuleert de grijze hersencellen
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier! 

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan