Kortrijk Xpo
15 & 16 mei 2025

A@W Newsletter

Automatiseer ruimtebesparende parkeeroplossingen

LĂ–DIGE

8 september 2022

Wie al eerder bouwprojecten plande en uitvoerde in stedelijke agglomeraties weet dat er dikwijls gewerkt moet worden met een zeer beperkte ruimte. Architecten worden steeds vaker geconfronteerd met de vraag hoe zij voldoende parkeerplaatsen kunnen creëren in een beperkt bewoond gebied. Hierbij kan het gebruik van autoliften en automatische parkeersystemen helpen het aantal woon- en parkeerplaatsen in een gebouw te vergroten en tegelijk meer architectonische ontwerpvrijheid te creëren.

 

Autolift of automatisch parkeersysteem? Voor elk project is er een juiste oplossing. Foto's © Lödige Industries


Verbouwingsproject The Artesia

De beste manier om te illustreren welke de voordelen van dergelijke oplossingen zijn, is via het tonen van voorbeelden. Het eerste project waarin oplossingen van Lödige Industries werden geïmplementeerd, treffen we aan in Amsterdam. Daar was men actief bij het verbouwingsproject ‘The Artesia’ van REB Projects, in verschillende gebouwen aan de prestigieuze Herengracht. Hier wil men de aangrenzende straten transformeren tot één samenhangend gebouwencomplex.

 

Omdat het gebouwencomplex dicht bij de grote Herengracht ligt en ook omringd is door historische gebouwen, was de ruimte voor parkeergelegenheid zeer beperkt. Alleen met behulp van het op pallets gebaseerde automatische parkeersysteem Respace van Lödige konden hier 23 parkeerplaatsen worden gecreëerd.

 


Rendering van het verbouwingsproject The Artesia. Foto © Lödige Industries / REB Projects

 

Autoliften voor Up-Town

Voor het tweede voorbeeld nemen we je mee naar het centrum van Rotterdam, naar het eiland Wijnhaven. Daar werden bij het project Up-Town, een elegante woontoren, twee Traffico autoliften van Lödige Industries geïntegreerd. Vanwege de oppervlakte van het gebouw en door het aantal benodigde parkeerplaatsen, was het onmogelijk om hier een hellingbaan te installeren. Dankzij de twee liften kon het parkeerterrein van drie naar twee verdiepingen worden teruggebracht, zonder dat er parkeerplaatsen verloren gingen. De bewoners wordt een luxueuze, comfortabele en veilige parkeerervaring geboden, die wordt bereikt door het hoogwaardige ontwerp van de cabine en de gebruiksvriendelijke technologie van de autoliften.

 


Bij de elegante woontoren Up-Town in Rotterdam werden twee Traffico autoliften geïntegreerd. Foto's © Lödige Industries / Jeroen Hoorn en Martijn Verhagen

 

Meer informatie

Wie informatie zoekt over diverse ruimtebesparende parkeeroplossingen kan zich wenden tot Lödige Industries. Probeer daarbij op de website zeker de gloednieuwe productzoeker uit, waarmee je in drie stappen de juiste oplossing naar elk project vindt.

 

www.lodige.nl

Automatiseer ruimtebesparende parkeeroplossingen
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier! 

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan