Kortrijk Xpo
15 & 16 mei 2025

A@W Newsletter

Conferentie 10x6 New European Bauhaus

14 maart 2024

Zoals je mogelijk al weet, lanceerde de Europese Commissie het ‘New European Bauhaus’-initiatief, waaraan Luxemburg deelneemt. Het doel van dit initiatief is om esthetische, duurzame en inclusieve plaatsen, producten en levensstijlen te creëren. Je krijgt een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over hoe een en ander in elkaar steekt, tijdens het 10x6 New European Bauhaus event op woensdag 24 april (17 – 22.30u) in Luxexpo. Deze avond vindt plaats in samenwerking met ARCHITECT@WORK Luxemburg (24 en 25 april, eveneens in Luxexpo The Box).

 

door Jan Hoffman

 


Het 10x6 New European Bauhaus event vindt plaats op woensdag 24 april (17 – 22.30u) in Luxexpo. Foto © Marie Russillo, Maison Moderne

 

Volgens de Europese Commissie moet de culturele en creatieve dimensie deze doelstellingen ondersteunen, gekoppeld aan innovatie, technologie en duurzame economie. Deze 10×6 is een gelegenheid om meer te weten te komen over dit initiatief en de projecten die in het kader ervan worden ontwikkeld. De regie van deze avond ligt in handen van Paperjam + Delano Busines Club.

 

Samenwerking met ARCHITECT@WORK Luxemburg


Voor meer informatie klopten we aan bij Céline Coubray, hoofdredacteur van Paperjam Architecture+Real Estate. Mevrouw Coubray is tegelijkertijd journalist cultuur en lifestyle voor alle publicaties van Maison Moderne sinds 2007. Samenwerken met ARCHITECT@WORK Luxemburg is voor haar niets nieuws, ze was er al bij toen eerder de handen in elkaar geslagen werden voor dit event in Luxemburg.

 


Tien experts spreken elk zes minuten op het podium voor een publiek van maximaal 450 mensen. Foto © Eva Krins, Maison Moderne

 

“We pikken de draad met het beursevent weer op waar de pandemie die afknipte, maar gaan een stapje verder. Vroeger waren we een gewone mediapartner met stand, nu wordt de band nog verder aangehaald”, glimlacht ze als we haar contacteren voor meer uitleg over 10x6 New European Bauhaus. “We kijken er alleszins naar uit om de samenwerking weer verder te zetten bij de organisatie van deze avond in samenwerking met de OAI. De avond markeert tegelijkertijd de lancering van onze speciale editie ‘Hors-Série Paperjam Architecture + Real Estate’. Dit kadert in een vaste, speciale bijlage over architectuur die we twee keer per jaar, in de lente en de herfst, uitbrengen, zowel in print als digitaal. Voor elke editie presenteren we op ongeveer 200 pagina's de beste aankomende of recent opgeleverde projecten op het gebied van architectuur en vastgoed in Luxemburg".

 

Blikvanger maand april


We vernemen verder hoe het de bedoeling is dat tien experts elk zes minuten op het podium spreken voor een publiek van maximaal 450 mensen. De businessclub organiseert doorheen het jaar tal van events voor de leden van de Paperjam + Delano Business Club en dit is de blikvanger voor de maand april.

 Na afloop is er flink wat ruimte en tijd voor netwerken. Foto © Simon Verjus, Maison Moderne

 

“We organiseren via deze business club meerdere keren per jaar bijeenkomsten voor mensen die interesse hebben in architectuur en vastgoed. In dit geval presenteren we tien zeer uiteenlopende sprekers die het elk 6 minuten over één enkel onderwerp hebben. Het gevolg is dat het aanwezige publiek op slechts één uur tijd héél veel info krijgt rond een bepaald thema”, verduidelijkt Céline Coubray. “Dit initiatief van de Europese Commissie is volgens ons voor de ontwikkeling van projecten in Europa heel belangrijk. Tot dusver zijn er in Luxemburg nog weinig initiatieven die er aan deelnemen, maar wij vinden dat dit moét gepromoot worden tijdens een event van onze zakenclub, in synergie mete onze magazines.”

 

“Interessant aan deze avond is dat het experts de mogelijkheid bezorgt om dieper op zaken in te gaan met het publiek tijdens het netwerken. Vooral belangrijk is dat het publiek inspiratie opdoet en dingen leert kennen waar men nog niets over wist.”

 


Céline Coubray, hoofdredacteur van Paperjam Architecture+Real Estate. Foto © Jan Hanrion, Maison Moderne

 

De tien sprekers


Als we het sprekersveld overlopen, dan merken we dat dit bijzonder divers is. Volgens mevrouw Coubray is dit allesbehalve toeval: “In het panel probeerden we een evenwicht te vinden tussen diverse sectoren. Urbanisme, architectuur, techniek, handwerk, ontwerp,… het geheel sluit nauwsluitend aan bij de inclusiviteit die de Europese Commissie promoot!”

 

Welke zijn nu de sprekers die je kunt verwachten? We zetten ze even op een rijtje: Sahar Azari (Saharchitects), Julie Conrad (Julie Conrad Design Studio), Marielle Ferreira Silva (Drees & Sommer), Edouard François (Maison Edouard François), Florian Hertweck (Studio Hertweck Architecture Urbanism), Sebastian Moreno-Vacca (A2M Architects), Dave Lefèvre (Coeba), Emma Zimmer (Nouma), François de la Caffinière (Valéan) en Carole Schmit (Polaris Architects).

 

Automatisch toegang + simultaanvertalingen


Goed om weten is nog dat inschrijven voor de 10x6 je automatisch toegang geeft tot de beurs ARCHITECT@WORK Luxemburg op de dag van het event. De presentaties worden gegeven in het Frans of Engels, afhankelijk van de voorkeur van de spreker, maar simultaanvertaling naar het Engels en Frans is beschikbaar.

Conferentie 10x6 New European Bauhaus
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier! 

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan