Kortrijk Xpo
15 & 16 mei 2025

A@W Newsletter

Duurzaam ontharden, met aandacht voor esthetiek en modulariteit

DEER

16 mei 2024

NOA Outdoor Living in Kruisem ken je wellicht. Dit spectaculaire platform waar innovatieve bedrijven die actief zijn op het gebied van outdoor living hun business kunnen laten groeien, is een unieke plaats van afspraak voor wie alle aspecten van het buitenleven wil ontdekken. In dit landschapspark viel ons één van de premium partners op: Deer, dat uitpakt met zijn nieuwste productlijn ‘Organic’, waterdoorlatende grasdallen die gekenmerkt worden door unieke, organische vormen.

 

 


Organic Straight is een mooi voorbeeld van een esthetische onthardingsoplossing.

 

Het designmerk Deer, een specialist in onthardingsoplossingen, is vertegenwoordigd in meerdere paviljoenen in het park en beschikt tevens over een indoor opstelling. Bij NOA kun je de twee productlijnen (Grid en het nieuwe Organic) van Deer bezichtigen. Hun nieuwste productlijn ‘Organic’, die uiteenvalt in de vormen Straight, Lily en Crosshatch, is beschikbaar in vier verschillende kleuren en combineert diverse troeven, die je ook als ontwerper zullen inspireren.

 

Esthetiek en modulariteit

 

“‘Organic’ biedt diverse vormen en patronen aan, die ruimte bieden aan zowel verbeelding als vernieuwing. Ze stellen de ontwerper, architect of bouwheer in staat buitenruimtes duurzaam vorm te geven met een ongeëvenaarde modulariteit”, vernemen we van Jeroen Decock, CEO van Cobefa uit Komen, het moederbedrijf van Deer. “Het draait bij dit product helemaal om esthetiek en modulariteit, waardoor ontwerpers een ongeziene vrijheid ervaren in hun ontwerp. De veelzijdige tegels kunnen op een gebruiksvriendelijke manier gecombineerd worden en bieden eindeloze ontwerpmogelijkheden voor buitenruimtes, van openbare pleinen tot privétuinen. Deer neemt hiermee een voortrekkersrol in het herdefiniëren van stedelijke ruimtes, waarbij een aangename, maar eveneens functionele buitenomgeving het welzijn bevordert. 'Deer Organic' biedt een duurzame creativiteitsboost voor de ontwerpers van morgen.”

 


Organic beschikt over diverse troeven, die een ontwerper zullen inspireren.

 

De USP van Deer omvat meer dan louter het innovatieve ontwerp en de veelzijdigheid. Ook de duurzaamheid en stabiliteit die het biedt in vergelijking met concurrerende grasdallen op de markt zijn spectaculair: “In tegenstelling tot andere grasdallen zijn alle Deer-grasdallen gewapend langs de binnenkant, wat resulteert in een langere levensduur van ongeveer 40 jaar en een verminderde kans op verschuiving bij belasting. Door deze versterkte constructie gaan Deer-grasdallen beter om met intensief gebruik en blijven ze langer in optimale staat. Bovendien biedt Deer nu met de toevoeging van de organische lijn een breed scala aan toepassingen, waardoor het geschikt is voor verschillende buitenomgevingen en ontwerpstijlen. Als kers op de taart mochten we voor zowel de Deer Grid als de Deer Organic een internationale design award in ontvangst nemen! Voor de Grid-lijn ging het om een IF Design Award en voor de Organic-lijn een Red Dot Design Award.”

 

Het belang van ontharding

 

Met 'Deer' zet Cobefa een stap in de richting van een groenere en meer natuurlijke leefomgeving, en nodigt het iedereen uit de natuur weer te verwelkomen in onze steden en woonwijken.

 


Organic valt uiteen in diverse vormen. Op dit beeld: Lily.

 

“We geloven in het vormgeven van een toekomst waarin verharding hand in hand gaat met zowel duurzaamheid als esthetiek. Daarom zijn onze constructies meer dan louter functioneel: ze integreren compromisloos design, functionaliteit en duurzaamheid”, besluit Jeroen Decock. "De vraag naar onthardingsoplossingen klinkt steeds luider, en deze vraag gaat hand in hand met een verlangen naar esthetische alternatieven. Tot nu toe werden waterdoorlatende oppervlakken vaak als puur functioneel beschouwd, waardoor ze niet pasten bij het ontwerp van gebouwen of stedelijke omgevingen. Met 'Deer' geven we architecten en omgevingsplanners de vrijheid om onthardingsprojecten een aantrekkelijkere en beter doordachte vorm te geven."

 


Een blik op de productie ‘behind the scenes’.

 

www.deerconcrete.com

 

Alle beelden © DEER


Duurzaam ontharden, met aandacht voor esthetiek en modulariteit
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier! 

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan