Kortrijk Xpo
15 & 16 mei 2025

Nieuws

ARCHITECT@WORK Kortrijk overtreft alle verwachtingen

3 november 2021

De conclusie na ARCHITECT@WORK Kortrijk van 21 en 22 oktober kan niet duidelijker zijn: alle verwachtingen voor deze tiende jubileumeditie werden overtroffen! De cijfers laten zien dat er, zeker de eerste dag, zelfs nog iets meer bezoekers opdaagden dan bij de vorige, pre-corona editie (die al een recordcijfer neerzette) en dat het ook op vrijdag bijzonder druk was. Het bewijst hoezeer er gesnakt werd naar hernieuwd face-to-face contact en hoe de voorschrijver nood heeft aan veel meer dan louter online informatie.

Tijdens A@W kwam steeds weer hetzelfde commentaar naar voor: zelden waren er meer innovaties te ontdekken. Meteen gevolgd door een opvallende appreciatie voor zowel de randmanifestaties als de seminars. Als je merkt hoe, bijvoorbeeld, een seminar met een wereldbefaamde designer als Tom Dixon meer dan 170 belangstellenden trok, wordt alle verdere uitleg overbodig.

“Het was eerlijk gezegd met een bang hart afwachten wat het zou worden na zo’n lange tijd van inactiviteit. We hielden rekening met een terugval in de bezoekerscijfers, maar de vrees dat sommigen zouden wegblijven bleek al na nauwelijks 2 uur totaal ongegrond”, getuigt Director Nathalie Sandra. “De bezoekers bleven gestaag toestromen en namen hun tijd om de vele innovaties te ontdekken én met elkaar in dialoog te gaan. In de beide hallen ‘zoemde’ het van ’s ochtends tot ’s avonds, wat de beste illustratie is voor een geslaagde editie. Wij sloten alleszins met een bijzonder goed gevoel af en zijn blij dat we de honger naar hernieuwd face-to-face contact hebben kunnen stillen!”

Terug naar overzicht  

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media

 

 

 

 

 

Sponsors 2023